Sillä aikaa kun Maya ja Pöysti edustivat Kuopiossa, Frodo pääsi Anniinan kanssa kisaamaan Pelloon Lee Gibsonin agilityradoille. Meillä on ollut kuukauden tehotreenit kontaktien suhteen ja lyhyestä ajasta huolimatta ne on jo tuottaneet tulosta – kunhan olen vain tarpeeksi johdonmukainen!

_MG_1351

Anniina on saanut kokeilla menoa molempien minipötkylöiden kanssa ja heillä on Frodon kanssa ollut ensitapaamisesta lähtien ihan erityinen suhde.  Treeneissä koira on toiminut jopa paremmin vieraan ohjaajan kanssa – Rontti ei ole vielä päässyt tekemään niitä samoja virheitä, mitä minun ohjaamana. Minulla ja Frodollahan suurin ongelma on se, etten ole ollut sen kanssa tarpeeksi johdonmukainen. Kisajännityksen kourissa olen katsonut tiettyjä asioita läpi sormien ja siksi meidän kisasuoritukset ovatkin niin levällään.

_MG_1344

Lauantain starteista parivaljakko otti kaksi hyllyä, mutta pääasiallisena tavoitteena olikin treenata lähtöjä ja kontakteja. Tavoitteet saavutettiin, kun F otti agiradalla kuulemma jokaikisen kontaktin mallikkaasti, JES! Hieman minua Kuopiosta käsin jännitti se, miten koira toimii kisoissa ilman minua, vaikka mitään syytä huoleenhan ei ollut.

Koska Anniinan ja Frodon yhteistyö sujui edellisenä päivänä niin hyvin (ja koska tämä ohjaaja ei yöllisen ajon jälkeen ehkä ollut ihan skarpimmillaan), sai tämä parivaljakko kisata toisenakin päivänä. Tuloksena HYL (A:n kontakti) ja 10. Viimeisin rata alla:

Turhaa jossitella, mutta JOS tuo lähtö olisi ollut yhtä täydellinen kuin eka radalla, niin olis tullut melko hieno nolla 🙂 Mahtavalla yhteistyöllä tämä parivaljakko kaikkinensa meni, ottaen huomioon alla olevan treenimäärän ja kaikki ne koiran ongelmakohdat, mitä allekirjoittanut on toheloinnillaan saanut aikaan. Ehkä heitä nähdään kisaradoilla uudemmankin kerran, kuulemma jotain jäi ohjaajalla hampaankoloon tuon pendolinon suhteen. Kiitos Anniinalle, jännityksestä huolimatta oli ilo katsoa teidän menoa ja ihana nähdä, kuinka Frodo nauttii teidän yhteistyöstä!

Ainiin – kyllähän me Mayankin kanssa startattiin ja saatiin kahdelta radalta jopa kaksi tulosta! Molemmilla oli havaittavissa pientä väsymystä reissun jäljiltä (seliseli), mutta olishan tuo harmittanut, jos kisat olisi jääneet väliin.